Показани 1 от 15 | 53 (4 Страници)

Прохождането на едно дете е наистина специален момент, не само от неговия, но и от живота на родителите му. Това бележи един преход от бебешките години, към живота на възрастен, то е едно ново начало, начало на независимост и близост със света около него – едва ли вече ще има нещо, което да не може да достигне.

Какво е прощъпулник

За да се отпразнуват и отбележат първите самостоятелни и уверени стъпки на детето, се прави прощъпулник, което е стар български обичай. Макар и езически, този обичай се ползва като начин да се покаже благодарност към Бог-Син Иисус Христос и Божията Майка – Богородица, че са бдели над детето и са го пазили като са дали сили на краката му, за да може то да проходи.

Самостоятелността е доста важен аспект от живота на един човек, без значение от какъв пол е той. Чрез тази самостоятелност чрез самозадвижване, човек може метафорично и съвсем буквално да поеме по свой собствен път и да го създаде така както той прецени.

Що се отнася до самият ритуал, той е пълен със символика, която показва значението на тези моменти и точно колко е важно и ключово е това детско постижение. Всичко от платнището, което се постеля, до питката и нейното търкулване, служат да символизират живота и желанията на хората.

Детето се приканва да последва питката, като това му помага да следва мечтите и мисията си в живота, да има силата да следва своята посока, каквото и да е тя. От тук, детето започва своят път и ритуалът служи именно да помогне на един малчуган с бъдещите начинания.

Каква е традицията за даване на подаръци за прощъпулник

Официално няма традиция за подаряване на конкретни подаръци за прощъпулник, но въпреки това, много хора избират да носят играчки. Други пък избират да носят дрехи, обувки или топка като тези подаръци също съвпадат със символиката на тържеството, тъй като са свързани с краката на детето и тяхното здравословно ползване.

Ние от SmeshkiNaDreshki.com, събрахме най-популярните подаръци за прощъпулник, за да изберете точно това, което смятате, че ще е по вкус на родителите и на детето. Много хора избират да не носят подаръци, но ако вие сте от тези, които искате да занесете нещо, което ще зарадва детето, тук ще откриете доста интересни идеи.

Можете и да изберете специален вид боди или тениска, върху които да сложите специално съобщение – нещо, което има сантимент и значение за вас.

Уникални и интересни идеи за подарък от SmeshkiNaDreshki.com

Хубавото на нашите услуги, е, че чрез нас можете да създадете специален и наистина уникален подарък за току-що проходило дете. Ако искате да постигнете нещо наистина удивително и специално, то можете да се свържете с нас директно, за да ви насочим и помогнем не само с изработката на дрешката, но и с избиране на правилния дизайн.

4.6 50
Facebook MessagesПишете ни във Фейсбук