Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)

Погачата на 40-тия ден от раждането на бебето е традиционен български обичай, който вплита в културен обред християнство и езичество в едно. Централно място в обреда заема ритуалното разчупване на сладката погача или питка над майката и новороденото, което се прави върху кърпа за погача на бебе.

Търсите красива обредна кърпа за погачата на вашия мъник, която после да остане за спомен, напоен от всички прекрасни емоции на събитието? Или пък сте поканена на погача и не знаете какво да подарите? В SmeshkiNaDreshki.com разполагаме с няколко идеи за подаръци за погача на бебе, чиито ефектни багри и позитивно настроение са на клик разстояние от вас.

Оригинален подарък за погача на бебе и кърпи за погача на ниска цена

В тази продуктова категория предлагаме красиви практични кърпи за погача за 40-тия ден на бебето. Залагаме, както повелява традицията на бял плат, върху който сме поставили красиви щампи, превръщащи обикновената кърпа в ценен спомен за напоения с позитивизъм празник. На тях може да бъдат изписани името на мъника и датата на събитието.

Освен този практичен артикул, с който домакините се снабдяват, от Смешки на дрешки можете да закупите и прекрасен подарък за бебе на 40 дни. Разгледайте страхотните ни предложения в раздела ни с уникални идеи за подаръци за новородени. Там ще откриете разнообразие от възможности, включително и отлични варианти за погача на бебе, които да смаят всички гости със своята оригиналност, уникалност и практичност.

В селекцията ни ще откриете множество варианти за персонализация, които ще изстрелят вашия подарък за погача над всички останали. И все пак тук не е важно състезанието, а да подарите нещо, което ще бъде ценно, полезно, практично и ще остави мил сантимент за миговете на прекрасното събитие.

За какво се използва кърпата за погачата на бебето

Символиката е доста голяма на този празник. Той е обвързан с езически наричания за здраве, щастие и благополучие на детето, които се правят само от жени орисници, единствените поканени на събитието. Ключов момент, заемащ централното място в празника е обредното разчупване на погачата.

Майката сяда с детето в себе си върху стол и над тях се държи питката върху кърпа. Важното е тя да е с основен бял цвят. Тя се държи над главите на майката и мъника от неомъжени момичета с живи родители. Погачата се чупи от тъщата или свекървата, така че трохите да падат върху кърпата. Важно е да няма трохи по земята, за да не се пилеят щастливите мигове от живота на детето. Първото отчупено парче следва да се остави в кърпата за погачата за Богородица.

Кърпата с парчето по-нататък се използват, за да се оставят монети в нея от гостите и да се направят пожеланията (наричанията) към бебето. Като минат всички тя се завързва и се поставя на най-високото място в дома.

Печатите върху бебешките кърпи за погача имат за цел да запазят спомена за ритуала и да радват бебето с пъстрите детски картинки.

Щампата обикновено включва името на бебето, както и датата на ритуала. Текстът е изписан с подбран шрифт и цветове и обикновено е заобиколен от декоративни елементи, които създават свежо настроение.

Картинките, включващи малки рисувани лъвчета, пчелички и слончета, са подбрани за момченца, за момиченца или унисекс, но при всички положения ще радват бебето.

По ваше желание можем да включим и избрана от вас картинка и да допишем послание, добавено от вас, което да направи подаръкът наистина уникален.

Материите за кърпите за погача от SmeshkiNaDreshki.com включват голям процент висококачествен памук, който издържа на многократно пране без да се свива и деформира.

Щампите също са изработени с издръжливи мастила, запечатани с висококачествена техника, които запазват яркостта на цветовете дълго време.

За оптимално съхраняване на качеството не перете кърпите при температури, по-високи от 40 градуса, и избягвайте машинното сушене. При центрофугиране намалявайте оборотите на центрофугата, за да намалите и триенето между щампата и останалата материя, което може да доведе до напукване.

Материалите позволяват машинно пране с всякакви препарати, но можете да използвате и препарати и програми специално за памучни материи.

4.5 51
Facebook MessagesПишете ни във Фейсбук