Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)

Погачата е важен елемент в традициите на българина и затова и фигурира толкова често като част от български традиционни ритуали. Особено важно е една погача да бъде приготвена по специфичен начин, за да е подходяща за повода, който празнуваме. Ние от SmeshkiNaDreshki.com предлагаме погача за бебе за различни етапи от живота му.

Кога се поднася погача за бебе

Има два основни момента в живота на едно бебе, в които е прието да се прави и поднася погача – при празнуване на прощъпулник и на 40-те дни от раждането му. И в двата случая целта на погачата е да бъде символична и питателна основа, чрез която се празнува и залага щастие, любов и късмет в живота на рожбата.

При погачата за 40-те дни, е важно да се вложат сладки елементи като халва или локум в самия хляб, или той може да остане чист, но е важно да има такива продукти като. 40-те дни символизират точката, в която детето и майката се прочистват от мъките на раждането, като сутрин преди тържеството е важно майката да отиде на молитва в черква.

След молитвата, идват близки жени, които носят със себе си дарове за детето, най-често това са сладки изделия, за да бъде сладка кърмата на майката и да бъде още по-сладък живота на детето. Символиката на 40-те дни не е никак случайна и тя се среща както в библейски текстове, така и на други места.

Погачата за прощъпулник се различава от тази за 40-те дни с това, че трябва да се търколи, за да може детето да тръгне след нея. Тук се залага смисъл на самото пътешествие в живота и орисването на късмет, щастие и любов, като е прието да се подаряват обувки, чорапи и играчки свързани с новооткритата възможност за вече ходещото дете.

Какво е значението на погачата и защо се прави

Погачата е съд за позитивна енергия, като нейното място в обредите и традиционните ритуали не е никак случайна. Това е плът и съд за създаване на добри пожелания и едно по-светло бъдеще на една невинна рожба.

При консумацията ѝ ние ставаме съпричастни към позитивните пожелания, като съпричастността – както сърдечна така и физическа. Реално, самото значения на хляба е доста дълга тема, но това, което прави нашата погача за бебе специална, е, че тя е създадена с много любов и още повече усмивки.

Какво ви предлагаме ние от SmeshkiNaDreshki.com

Ние ви предлагаме отношение, скоростно изпълнение на всяка поръчка, както и гарантирано качество. Ние можем да ви дадем 100% гаранция за всеки продукт, който закупите от нас – това е рядкост в бранша и се радваме да видим, че толкова много хора ни избират заради нашето отношение към тях.

Цените, на които предлагаме стоките си, са изключително достъпни, а както вече разбрахте, няма как да отбележите важен за детето си повод без присъствието на погача. Доверете ни се!

4.6 49
Facebook MessagesПишете ни във Фейсбук