Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)

Погачата е важен елемент в традициите на българина и затова и фигурира толкова често като част от български традиционни ритуали. Особено важно е една погача да бъде приготвена по специфичен начин, за да е подходяща за повода, който празнуваме. Ние от SmeshkiNaDreshki.com предлагаме погача за бебе за различни етапи от живота му.

Кога се поднася погача за бебе

Има два основни момента в живота на едно бебе, в които е прието да се прави и поднася погача – при празнуване на прощъпулник и на 40-те дни от раждането му. И в двата случая целта на погачата е да бъде символична и питателна основа, чрез която се празнува и залага щастие, любов и късмет в живота на рожбата.

При погачата за 40-те дни, е важно да се вложат сладки елементи като халва или локум в самия хляб, или той може да остане чист, но е важно да има такива продукти като. 40-те дни символизират точката, в която детето и майката се прочистват от мъките на раждането, като сутрин преди тържеството е важно майката да отиде на молитва в черква.

След молитвата, идват близки жени, които носят със себе си дарове за детето, най-често това са сладки изделия, за да бъде сладка кърмата на майката и да бъде още по-сладък живота на детето. Символиката на 40-те дни не е никак случайна и тя се среща както в библейски текстове, така и на други места.

Погачата за прощъпулник се различава от тази за 40-те дни с това, че трябва да се търколи, за да може детето да тръгне след нея. Тук се залага смисъл на самото пътешествие в живота и орисването на късмет, щастие и любов, като е прието да се подаряват обувки, чорапи и играчки свързани с новооткритата възможност за вече ходещото дете.

Какво е значението на погачата и защо се прави

Погачата е съд за позитивна енергия, като нейното място в обредите и традиционните ритуали не е никак случайна. Това е плът и съд за създаване на добри пожелания и едно по-светло бъдеще на една невинна рожба.

При консумацията ѝ ние ставаме съпричастни към позитивните пожелания, като съпричастността – както сърдечна така и физическа. Реално, самото значения на хляба е доста дълга тема, но това, което прави нашата погача за бебе специална, е, че тя е създадена с много любов и още повече усмивки.

Какво ви предлагаме ние от SmeshkiNaDreshki.com

Ние ви предлагаме отношение, скоростно изпълнение на всяка поръчка, както и гарантирано качество. Ние можем да ви дадем 100% гаранция за всеки продукт, който закупите от нас – това е рядкост в бранша и се радваме да видим, че толкова много хора ни избират заради нашето отношение към тях.

Цените, на които предлагаме стоките си, са изключително достъпни, а както вече разбрахте, няма как да отбележите важен за детето си повод без присъствието на погача. Доверете ни се!

Печатите върху бебешките кърпи за погача имат за цел да запазят спомена за ритуала и да радват бебето с пъстрите детски картинки.

Щампата обикновено включва името на бебето, както и датата на ритуала. Текстът е изписан с подбран шрифт и цветове и обикновено е заобиколен от декоративни елементи, които създават свежо настроение.

Картинките, включващи малки рисувани лъвчета, пчелички и слончета, са подбрани за момченца, за момиченца или унисекс, но при всички положения ще радват бебето.

По ваше желание можем да включим и избрана от вас картинка и да допишем послание, добавено от вас, което да направи подаръкът наистина уникален.

Материите за кърпите за погача от SmeshkiNaDreshki.com включват голям процент висококачествен памук, който издържа на многократно пране без да се свива и деформира.

Щампите също са изработени с издръжливи мастила, запечатани с висококачествена техника, които запазват яркостта на цветовете дълго време.

За оптимално съхраняване на качеството не перете кърпите при температури, по-високи от 40 градуса, и избягвайте машинното сушене. При центрофугиране намалявайте оборотите на центрофугата, за да намалите и триенето между щампата и останалата материя, което може да доведе до напукване.

Материалите позволяват машинно пране с всякакви препарати, но можете да използвате и препарати и програми специално за памучни материи.

4.6 49
Facebook MessagesПишете ни във Фейсбук