Меню


Предстои ви пътуване до неизследвана от вас досега дестинация и сте обещали на много хора да им донесете сувенир? Или пък искате да направите тематичен подарък практична украса за празника под формата на красив сувенир? Ние ще ви дадем няколко практични съвета как да изберете най-подходящите сувенири и да направите наистина полезен и запомнящ се сантимент към любимите си хора.

Как да изберете подходящите сувенири за подарък

Някак сме свикнали да възприемаме сувенирите като дребна украса, която няма особено практично приложение и само събира излишно прах по рафтовете. А нещата могат да бъдат много различни, стига да се постараете да изберете подарък, който носи и друг вид стойност на своя адресат.

Имате основно два варианта – да изберете сувенир, който има изразена сантиментална стойност или такъв, който има по-практично приложение.

Ако искате да направите сантимент, изберете украшение, което навява приятни за любимия ви човек спомени и напомня за прекрасни преживявания или хоби. Така например като сувенир може да подарите стара запазена грамофонна плоча на любим изпълнител, която сте открили в местен магазин за сувенири по време на екскурзията ви. Списание или книга от антикварен магазин също би бил доста оригинален вариант.

Качествените български сувенири могат да бъдат изключително сантиментален подарък за изпращане на чужденец.

Практичните сувенири за подарък могат да бъдат най-различни. Мислете за вещ, която освен да краси дома ще носи и някаква полезност. Такива например са крафт кутиите за бижута, дрехите и аксесоарите, както и принадлежности за дома като декоративни възглавници, картини и кухненски аксесоари.

Лирическо вмятане – когато търсите подходящ сувенир в чужбина, най-добре е да се отклонявате от тези магазини и будки, които са най-близко до конкретни туристически забележителности. Обикновено там цените са най-високи.

Нека сега разгледаме няколко чудесни идеи за сувенири за подарък.

Сувенири за мъже

Огледайте се за подаръци, които едновременно отразяват духа в местността и ще бъдат оценени от адресата като нещо практично и полезно като:

  • Крафт бири или друг тип алкохол местно производство;

Подаряването на местна бира или спиртни напитки може да бъде чудесен начин да запознаете някого с нови вкусове и преживявания. Изберете питие с красива бутилка, която може да остане като сантимент от пътуването.

  • Ръчно изработени аксесоари;

Ножове, портфейли, колани, дървени сувенири, изработени от локален занаятчия също са оригинален сувенир, който има и чисто практично приложение.

  • Халба за бира;
  • Спортен сувенир с лого на местен отбор.

Сувенири подаръци за жени

Задачата ви тук е една идея по-лесна, тъй като поначало дамите оценяват повече качествените украшения за дома. Ето и нашите идеи за практични сувенири подаръци за жени:

  • Местни арт ръкоделия

Ръчно изработените арт принадлежности като гърнета, бижута, шалове или плетени кошници могат да бъдат едновременно красив и практичен сувенир, напомнящ за бита и културата на мястото, от което са закупени.

  • Козметика с традиционни за местността продукти

Като пример може да посочим емблематичните български сувенири тип козметика от розово масло. Сапун, парфюм и всякакви мазила попадат в тази категория.

  • Дрехи и други модни принадлежности с традиционни орнаменти

Може да изберете ръчно направени от местни занаятчии модни продукти като шапки, чанти, портмонета и тениски. Изберете модел, който загатва деликатно за дестинацията и е наистина стилен и модерен.

Коледни сувенири

За създаване на прекрасна празнична атмосфера използвайте коледни сувенири, които са повече от поредната вещ, която ще заеме място в хола. Най-практични са свещниците, домашният декор, сувенирите със светлинен ефект и принадлежностите за кухня като коледни чаши с надпис, престилки и подноси.

  • Jul 06, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Напишете коментар

Имейл адресът Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *