Меню


Карикатурата е изображение, което въздейства чрез хиперболизиране или изопачаване на характеристики на изобразения предмет или лице. Идеята е карикатурата да въздейства максимално, но така че да си личи кой е нарисуваният обект или човек.

През последните години изкуството навлезе и в бранша с подаръците, служейки за създаването на наистина оригинални забавни карикатури за подарък, който се отличава и оставя траен спомен.

Карикатури по поръчка – страхотните предимства на подаръка

Качествените карикатури по поръчка са уникален подарък, който улавя личността, характеристиките и експресиите на човека по забавен и креативен начин. Изключително подходящ е за хора с чувство за самоирония и отличаващ се хумор.

С персонализирани колажи и карикатури с добре обмислен сюжет се създава забавен и паметен подарък, който с лекота огрява лицето на притежателя си с усмивка. Това е страхотен вариант за отпразнуване на специален повод като рожден ден, сватба или годишнина, който ще остави страхотен спомен на своите притежатели. Практическото им приложение е без време и ще служат години наред като мило напомняне за любимия момент.

Самата поръчка на карикатурата е лесен процес и може да се направи както онлайн, така и лично. Крайният продукт може да бъде доставен в различни формати като дигитален файл, печатна картина или рамкирано произведение на изкуството, нарисувано ръчно.

Какви са различните видове карикатури за подарък

Подаръкът може да бъде създаден по много различни начини и е винаги модерна и актуална алтернатива. Двата основни типа, от които може да избирате са дигитални карикатури или ръчно изрисувани такива.

При дигиталните карикатури, подаръкът се създава с помощта на компютърна програма. Обикновено този тип са по-евтини карикатури, тъй като самата техника изисква по-малко усилие от артиста.

Художниците на дигитални карикатури използват специализиран софтуер, но и ръчна работа, обикновено със стилус върху екрана, където директно обработват изображението. Това позволява лесното осъществяване на корекции и работа с много различни техники и цветове. Предимство е, че могат да се правят много фини детайли.

При ръчното изработване на карикатура, физически се изисква повече усилие и време за рисуване и засенчване, чрез използване на традиционни средства. Може да изиска и повече планиране и измерване, затова може да очаквате изготвянето да отнеме повече време.

Онлайн се предпочита създаването на карикатури по снимка. Друг вариант за подарък е карикатура, нарисувана на място. Специалното при нея е, че оставя страхотен спомен от конкретния момент, в който е била нарисувана.

Оригинални идеи за карикатури по поръчка

Може да избирате от най-различни тематики на изображението – спорт, хобита, професии, поп култура – и да направите най-подходящия вариант за своите приятели, който наистина ще пасне идеално на техните натури.

Карикатурата може да е идеален подарък за колега или шеф в офиса. Поръчайте да бъде нарисуван в офисна среда и включете любимите му принадлежности или създайте сюжет, свързан с вътрешна шега за добавяне на още една нотка закачливост.

Карикатура на супергерой – това е страхотен оригинален подарък, който е едновременно закачлив, но и изразява признателност.

Спортна карикатура – изберете комична ситуация в спортна обстановка, ако любимият ви човек е активен и с чувство за хумор.

Семейната карикатура би била страхотен подарък за възрастен член на семейството, който винаги се грижи всички негови любими хора да са добре.

Това е много подходящ подарък за дипломиране в университета, отбелязване на годишнина на двойка, рожден ден, 8-ми март и професионален празник.

Може да използвате изготвената карикатура за отпечатването на принт върху чаша или тениска и така да допълните подаръка си с практичен елемент.

  • Jun 20, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Напишете коментар

Имейл адресът Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *